En ny begyndelse

Af Nicolai Sabro d. 21. februar 2017

   

Det virker måske som en kliché, men tirsdag betyder for alvor en ny begyndelse for mit vedkommende.

I de seneste uger har nemlig jeg stået overfor mit livs hidtil sværeste beslutning. Jeg har skulle vælge, om jeg ville lukke mit hjerteblodsprojekt gennem næsten fem år, D’ BOLD, ned, og springe ud i en ny verden på fuld tid i et start-up.

Efter længere tids overvejelser har jeg takket ja til de nye udfordringer, og faktum er derfor, at ledelsen i D’ BOLD, som inkluderer mig selv, har sat en lukning iværk. 

Stopper mens legen er god

Dermed er en af grundene til at nøglen bliver drejet om hos D’ BOLD, at jeg er blevet tilbudt et spændende nyt job hos det danske fodboldstart-up, Tonsser. I forlængelse af tilbuddet fik det ledelsen til at vurdere fremtiden for projektet, og det er nu blevet besluttet at lukke sitet, da dets potentiale med nuværende økonomi og arbejdskraft er nået. Projektet har været en frivillig sidegeschæft for alles vedkommende. Ingen personer har tjent en øre til sin personlige tegnedreng. Vi føler, at vi stopper på toppen – holder mens legen er god, og vi gør det endda ved at opfylde et mål, når vi sender seks mand videre til nye udfordringer i fodboldbranchen.

Hos Tonsser kommer jeg til at stå i spidsen for et lignende projekt, hvor jeg fortsat vil arbejde med de bedste danske ungdomsrækker – og jeg kommer til at gøre det med flere af de kræfter, der igennem de seneste mange år har stået bag D’ BOLD hos en et hurtigt-voksende fodboldstart-up med over 270.000 brugere fordelt på flere europæiske lande. 

Det er spændende, men også lidt skræmmende, at skulle starte forfra, og det gør ondt at tage livet af noget, man har opfostret, bygget og finpudset i så mange år. Noget som på mange måder har været min lille baby – eller jeg dens.

D’ BOLD har for mig været hverdag igennem folkeskole, efterskole, gymnasie og sabbatår. Det har hver dag været en bevidst prioritet fra min side. Det har kostet mig tid, penge og gode karakterer i skolen, men det har været det hele værd. Projektet har fulgt mig så tæt, at kun mine forældre har været tættere, gennem nogle af de vigtigste og bedste år af mit liv.

Fraværet af D’ BOLD vil måske skabe et hul på markedet. Et hul for unge, der gerne vil være journalister, men er for unge til at få et job i branchen. Og det er givetvis sandt, men det er også min opfattelse, at der er mange frivillige medier og fansider rundt om i landet, som giver unge en mulighed for at udfolde sig skriftligt, såfremt de har et vist niveau – præcis ligesom hos D’ BOLD – og jeg har personligt sat mig for at hjælpe de enkelte så godt videre, som det er muligt. 

Over en halvanden million læsere

Siden sitets fødsel 1. januar 2013 har D’ BOLD haft over en halvanden million besøgende, og selvom det måske ikke virker af så meget i forhold til de store medier, så er over halvdelen af dem kommet det seneste år. Det var en lang og sløv opstart, der var drevet af uvidende teenagere, og selvom det aldrig var sidevisningerne der talte, så har det været en god følelse, at få en stigende portion anerkendelse. For med lidt hjælp hist og pist og en frygtelig masse tålmodighed, har vi i sidste ende kunne se høsten bære frugt.

Projektet blev startet allerede et år forinden, nemlig i november 2011. Målsætningen var at give unge, der havde en drøm om at blive journalist, muligheden for at træne deres skriftlige færdigheder og give dem et publikum at udgive det for. Derudover skulle projektet yderligere forsøge at skabe individet et navn i branchen.

Efterfølgende har omkring 50 unge mennesker mellem 13 og 19 år været igennem D’ BOLD-møllen, og cirka en femtedel er i den forbindelse blevet sendt videre til større virksomheder som Mediano, Tipsbladet.dk, Clasico – og nu Tonsser. Det har også gjort en masse unge sikre på, at det bestemt ikke var journalistvejen, de skulle gå, og det synes jeg også er en positiv ting.

Den obligatoriske takketale

Hver og en af de unge har haft en stor betydning for projektet. Alle der har været en del af projektet skyldes et stort og rungende tak. Dog vil jeg tillade mig at udpege nogle enkelte.

Frederik Spang Thomsen har været min højre hånd igennem tykt og tynd, siden projektets start. Han har lagt hundredevis af gratis timer i sitet, som han selv har opbygget – og genopbygget flere gange. Frederik har ligeledes været den juridiske og økonomiske del af D’ BOLD. Han er helt fortjent selv kommet videre nu, hvor han blandt andet driver egen virksomhed.

Medstifterne Rasmus Højberg, Mads Møllevang Nielsen og Buster Kirchner har alle været med til at forme projektet og deres indspark, gode humør og stærke gå-på-mod har til enhver tid været højst værdsat.

Som uddannet journalist har Kasper Skov Jensen frivilligt valgt at råde, vejlede og undervise D’ BOLDs håbefulde unge i journalistik. Det er helt sikkert, at mange har lært meget af din hjælp.

Den sidste redaktør-gruppe Lasse Nielsen, Michael Patrick Larsen og Magnus Monrad-Alexandersen har i alle årene bidraget med hundredevis af artikler, stor loyalitet og et utroligt engagement.

Nu har jeg hele vejen gennem dette indlæg kaldt D’ BOLD for ”mit projekt”, men vid at jeg aldrig kunne have gjort det uden Jer, og at vi aldrig var kommet så langt uden hinanden. Jeg er stolt over, hvad vi sammen har opnået, og jeg ønsker Jer alle det bedste i fremtiden. Jeg er sikker på, at I alle bliver til noget – om det er i fodbold- eller journalistverden eller et helt tredje sted.

Derudover vil jeg på vegne af alle skribenter, redaktører og mig selv takke flere af de danske fodboldmedier som Ekstra Bladet og Tipsbladet.dk og deres journalister, der, trods D’ BOLDs unge og uerfarne skribenter, har vurderet vores troværdighed stor nok til at citere vores artikler og lave samarbejder med os. Tak til DBU og Divisionsforeningen for at tage os seriøst og give os muligheden for at dække førsteklassesfodbold fra første parket.

Og sidst men ikke mindst tak til dig, fordi du igennem de seneste fem år har støttet D’ BOLD. Med hvert klik, like eller kommentar har du formået at motivere os til at dygtiggøre os selv, så vi kunne levere et flottere og mere professionelt slutprodukt.

Læs mere om Tonssers nye satsning her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.